Організація харчування здобувачів освіти
Найважливішою умовою для підтримки здоров’я, високої працездатності і витривалості людини є повноцінне і правильне харчування. Здорове харчування школярів впевнено можна віднести до одного із основних факторів розвитку дитини.
З початком 2024/2025 навчального року в Блистівському навчально-виховному комплексі Новгород-Сіверської міської ради Чернігівської області організоване гаряче харчування для 44 учнів та 12 вихованців дошкільного підрозділу. Організовано безкоштовне гаряче харчування для учнів 1-4-х класів, для учнів пільгових категорій (діти-сироти; діти, позбавлені батьківського піклування; діти учасників (загиблих учасників) антитерористичної операції (операціїї об’єднаних сил), діти з числа внутрішньо переміщених осіб) та учнів, які відвідують групу подовженого дня, за кошти батьків.
Питання харчування здобувачів освіти розглянуте на батьківських зборах.
Щоденний контроль здійснюється бракеражною комісією, що реєструється у відповідних журналах. Обов’язковим є дотримання щоденного меню, яке затверджується директором школи. У меню учнів систематично включаються страви з м’яса, риби, молочних продуктів. Свіжа продукція надходить до їдальні невеликими партіями для щоденного використання, що забезпечує приготування страв належної якості.
В закладі освіти створена робоча група, яка впроваджує систему НАССР для контролю безпеки харчування, а саме аналізу небезпек і проведення поетапного контролю за всіма етапами приготування страв і продуктів харчування.
Шкільна їдальня функціонує з дотриманням санітарно-гігієнічних норм. Вона світла, простора. В їдальні є інформаційні стенди. Біля їдальні знаходиться куточок для миття рук. Оновлюється кухонне приладдя, посуд, меблі.
ФІНАНСОВА ІНФОРМАЦІЯ ПУБЛІЧНОГО ДОСТУПУ
МЕНЮ-ВИМОГА